4 May 2012

Working Hour :)


waaa..so long no typing!! haa, amekaw broken english aku nieh..hahaha..sowiee laa, saya dah lame tak tules blog niee..sebab?? sebab saya keje laa sekarang nieh..saya kerja kat sebuah tadika di Taman Seri Orkid..hahaha..tapyyy, saya tak mengajar laa..saya assistant mak saya jee..hehehe..jady assistant pon penat woo!! ape tak nyew..budak2 tu an~~ nakal habes!! tapy ade yang baek laa..

mase first time masuk keje an, saya takut gyler kot..saya yang takut ngan budak2 uww.. yelaa, belum pernah lagy berkunpul ramai2 ngan budak2 (time assembly). hahahaha..memang takut gyler laa an time uww..sekarang dah ok daa..budak yang takut ngan saya..hahaha..pulak ann..budak tak takut langsung ngan saya..

mase pagy, saye ikut mama gy kelas 4 years..comel2 tau budak2 4years.. kiut gyler..dowang macam baby lagy..hahaha ^_^ bile petang plak, gy kelas 5 years.. yang kelas 5 years nie banyak masalah.. budak yang ok boleh di kire tau! memang penat gyler bile kat kelas tuu.. ramai gyler yang nakal..tiap2 ary ade jee yang nanges..dia pukul dia lahh..dia amek barang dia lahh..ade yang cam nie: "Cikgu!!! tengok cikgu!! dia tengok sayaa laaa!!" then, saya reply : "Dia tengok awak tak leh k??" hahahahaha..macam2 seyh perangai budak yang saya jumpe..tapy dalam kerenah2 dan nakal2 dowang an, boleh wat kite ketawe..hikhikhik..ape aku cakap nie?? paham tak?? paham ann???

ayat yang tiap2 ary aku dengar kalo kat kelas 4 years: "Lausee, ce na lii???" (maksud: cikgu, macam mane nie??) tu of course laaa aq dengar an..ader bongok gak aku nie an..hahaha..motif menules ayat di atas, budak 4 years tak bape pandai cakap English..so nak tak nak saye kene paham sikit2 bahase cina niee. (kat kelas tu takde budak melayu, sume chinese)..yang kelakar, bile budak cakap bahase chinese kat saya, terus suruh cikgu cina translate kan..tak kelakar ea?? k finee..paham..citer saya tak best an?? majuk >.<

hehehe..okla oklaa..kowang dah bosan an nak bace citer niee..ye laa..nak abes type laa niee..hehehe..tu laa kesah hidup saya di tadika..hahahaha..thanks sudi bace blog nie :) sayang awak~ muahhxxxx..hehe :)

No comments:

Post a Comment

Pink Rose Flower