2 November 2012

Belajar Memasak :)


Halooo readers kesayangan cek raa nie.. nampak tak gambar kat atas?? wehee.. masak an an?? actually, semalam 1/11/2012, cek raa belajar masak dengan Cik Syafiqa Hisham nie.. 

First time kot, pergi pasar beli ayam mentah, sayur sayuran, cili, kentang, dan lain-lain lagi.. kelakar kot tengah beli tuu, pegang ayam gigil gigil kot.. sejuk deh ayam tu.. hahahaha.. then, sampai kat umah sewa pika  kat Taman Melor naik tingkat atas sekali.. huhhh.. penat tuuuuu..hahaha.. itu bukan masalahnye yee.. sampai sampai jee, pika ajar basuh ayam.. ok sangat susah sebenarnye.. nie baru 4 ketul, kalau banyak banyak ketul?? waaa.. susah man ! hehe.. bak kata pika, tak pe, nak belajar masak kene buat ! ye laa, kita nak kahwin.. ehh?? tak laaa tak laa.. saje jee nak belajar masak..

Gorengan pertama, saya goreng kentang, nak buat wedges laa kononnye.. eh, tapi jadi tau.. sedap lagi.. hahaha.. mase kuali letup letup tuu, terjerit jerit "Pika ! pika !" hahaha.. sangat takut ea.. pastu dah lame lame, dah ok daa.. da expert daa.. *bangga* hehehehe.. then, kami goreng ayam ngan masak kangkung.. huhuhu.. kangkung beb.. sedappp.. tapi ikut selera pika.. pedas ! tapi sedap ! jangan jeles tau.. hehehe..tapi atleast ok laa.. semua berjalan dengan lancar kecuali ayam tu.. terlebih kunyit pulaa.. hehehehe.. then, makan makan sambil tengok cerita Julia kat TV3 tuu.. habis makan, cakap cakap pastu balik.. simple kan?? huhuhu.. tapi best gak laa pika pindah tmn melor, dekat ngan umah saya.. boleh jumpe selalu.. 

k laa.. sampai sini jee.. hope korang enjoy :) bye uolls !

*kentang wedges saya*

*ayam ! ayam !*

*kiri goreng wedges, kanan goreng ayam*

*ni lah hasilnye ! sedap sedappp*

*ni laa cikgu masak saya, cikgu Syafiqa Hisham*
*sedang ajar cara nak menggoreng*



2 comments:

  1. nice2.. seumo idup, sekali je buat kentang sendiri yang betui2 jadi 'rangup' ... lain macam lemau je.. -.-

    kot2 nak dapatkan domain(.com/.net/.info atau .org) free.. jom join giveaway saya sponsor
    http://estisys.com.my/blog/free-domain-for-bloggers/

    ReplyDelete

Pink Rose Flower