10 December 2012

Masuk Hutan

*sekadar gambar hiasan*

halooo readers ku yang comel comel tu.. ehh.. hahaha.. ni cerita yang tak update sangat laa.. ni cerita hari sabtu hari tucemb, 8 December 2012 :)

ok, pada tarikh berkenaan, semua pelajar part 4 UiTM Segamat akan menjalankan modul.. modul untuk part 4, student kene masuk hutan.. hutan tuu kat belakang uitm jee.. pagi pukul 8.30 am sampai 11.00 am ade ceramah kat Masjid As-syakirin.. then pukul 1.00 pm solat pastu berkumpul terus masuk hutan.. dia ade group group laa.. group tuu kite xleh pilih.. dowang yang tentukan.. group saya number 20.. group saya masuk hutan pukul 2.00 pm lebeyh laa..cenggitu laa.. sebab tak pakai jam.. mule mule tuu excited gyler nak masuk hutan.. ketawa ketawa ngan budak budak group.. tapyyyy.. *citer sedih nak start* senang citer, track yang kene kami tempuh sepanjang 6 - 8 km.. pehhh jauh gylerr.. mase dengar kat ceramah tuu, macam dekat jee 6 - 8 km tuhh.. kami pon relax jelaa.. dah masuk hutan tuu.. mak aiii... perittt.. first first masuk uww memang laa tak rase jauh lagy.. beberapa jam kemudian.. pehhhhh.. pancit siak !!! dia ade 9 checkpoint.. bawu checkpoint 3 or 4, kita dah nak surrender.. tapy tak boleh, lecturer tak kasi.. terpaksa laa jalan gak.. naseb baek ade 2 orang kawan temankan kat belakang, pastu ade lagy dak laki.. supaya tak terpisah... paling tak tahan, checkpoint yang ade sudoku tuu, pehhhh.. naik bukit diaaa.. tinggi gylerr.. sampai bongkok bongkok kita naik.. jantung macam nak tercabut time tuu !! memang perittt perittt >.<
tapy, Alhamdullillah laa, saya berjaya habiskan kesemua checkpoint yang ade.. plus, dapat tengok pokok pokok yang segar, alam semulajadi la katekan.. sejuk sikit hati.. haaa ! ade satu tempat nie, cantik gyler pokok diaa,, pokok pokok tuu macam gerbang pintu dari jauh.. cantik sangat !! tapi sayang, time tuhh dah penat sangat daa.. nak keluarkan handphone pon dah tak larat.. kalau laa bole mate nie bole capture gambar.. hehehehe.. *teknologi akan datang* secara keseluruhannya, kami berada 4 jam dalam hutan.. bayangkan laa.. Alhamdullillah, semua selamat pergi dan selamat balik.. side effect yang sekarang kite rase, dari pinggang sampai tapak kaki saket.. fuhhhhh !! balik balik jee mandy pastu tydoo.. penat teramat ! 

modul part 4 nie modul yang kite akan ingat sampai bile bile~ 1st time kot masuk hutan + berjalan sejauh lebih 6 km plak tuu! huhuhu.. Kenangan :)

nie je laa yang sempat kita ambil gambar
tengah tunggu giliran group untuk masuk ke hutan :)
tempat: Masjid As-Syakirin, UiTM Segamat :)
*sorry Syaza & Ismah, stokin anda tak termasuk*
*sebab Syaza group dia awal & Ismah plak group terakhir masuk hutan.. huhuhu*





No comments:

Post a Comment

Pink Rose Flower